remco[at]ontwerpzolder.nl +31(0)651514285
twitter.com/remcoj

De maatschappelijke meerwaarde en de MVO Award

Inmiddels zet ik (via I-Brix) me ruim een jaar in voor de Maatschappelijke MeerWaarde (DMMW). Als lid van de werkgroep communicatie probeer ik  deze stichting meer bekendheid te geven. Om in één zin uit te leggen wat DMMW doet: Het koppelen van bedrijven aan maatschappelijke organisaties, om matches te realiseren waarbij de maatschappelijke organisatie geholpen wordt met handjes, advies of middelen.

Mijn visie op stichtingen

Als eigenaar van een bedrijf wordt je regelmatig gevraagd om stichtingen / organisaties te sponsoren. Persoonlijk wil ik graag iedereen wel helpen, maar ik wil eigenlijk niet gewoon geld geven. Waarom niet? Ik zal het proberen uit te leggen:

Als je een stichting hebt moet je zorgvuldig met je geld omgaan, niet te gemakkelijk uitgeven en altijd op zoek zijn naar manieren om dingen goedkoper of gratis voor elkaar te krijgen. Stel, je hebt een nieuwe inrichting nodig omdat het huidige meubilair echt versleten is. Natuurlijk kun je aankloppen bij een meubelzaak om daar te proberen nieuwe meubels te krijgen of kopen.

De Maatschappelijke MeerWaarde kan je helpen om alternatieven te vinden. Zo heeft de Rabobank al het, voor hun, oude meubilair beschikbaar gesteld aan diverse organisaties. Kosteloos of tegen een kleine vergoeding (25,- voor een bureau dat nieuw 600 gekocht heeft). Of zoals wij nu bij Webtv materiaal van een winkel hebben gekregen om onze nieuwe studio mee in te richten. De Maatschappelijke Meerwaarde heeft zo ook bemiddeld in bouwadvies, advies op het gebied van vergunningen. De DAR heeft zo grond afgevoerd bij een kinderboerderij, Bakkerij ’t Kraaiennest heeft taart/vlaai beschikbaar gesteld voor mantelzorgers en zo zijn er talloze voorbeelden waar goede dingen gedaan worden met wat energie van het bedrijfsleven.

Te vaak merk ik dat er te makkelijke geld wordt uitgegeven aan (in mijn ogen) de verkeerde zaken. Tuurlijk moet je goede spullen hebben, maar goed staat niet gelijk aan nieuw. En dan wordt er weer bezuinigd op andere zaken waar ik dan weer niet op zou bezuinigen. Soms wordt er moeilijk gedaan over 25 euro terwijl aan de andere kant makkelijk 4000 wordt uitgegeven. Blijft lastig natuurlijk!

En binnenkort is het weer zover, de uitreiking van de MVO-Award, georganiseerd door ‘De Maatschappelijke MeerWaarde‘. Uit de kandidaten, waarvan het aantal op dit moment nog tegenvalt, dus ben je MVO bezig, meld je dan NU aan, worden 3 bedrijven geselecteerd die door een jury worden bezocht en waaruit dan de winnaar wordt gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.