Een overweldigende ervaring!

Afgelopen weekend ben ik in Frankrijk geweest om Steppen tegen kanker te filmen. Een geweldig initiatief om aandacht te vragen en geld op te halen voor onderzoek naar hersentumoren. Deze dodelijkste vorm van kanker krijgt helaas weinig aandacht van bestaande stichtingen zoals KWF kankerbestrijding. Voor mij is dit alles begonnen met een twitterbericht een paar weken geleden.


Alp d’Huez

Ongeveer een jaar geleden stepten negen mensen voor de stichting de Alp d’Huez op. Een klein groepje, een druppel op de gloeiende plaat, maar dit jaar waren er maarliefst 115 mensen die met de step de ruim 14 km omhoog stepten om deze vreselijke ziekte te helpen bestrijden. Voor sommige was het een sportieve uitdaging, voor anderen een mentale strijd maar voor velen een emotionele gebeurtenis. Er is niets dat mij had kunnen voorbereiden op de impact die dit evenement op mij heeft gehad. Alle steppers hebben een verhaal en als je hun verhaal beluistert dan kan het niet anders dan dat dat grote indruk op je maakt.

Beelden en interviews

Met hulp van Cees, Marjan, Barbara en de mooie verhalen en openheid van Ruud, Marion en alle andere steppers die hun verhaal met ons deelden heb ik mooie beelden kunnen maken die ik in de komende weken ga verwerken tot een mooie korte documentaire. Erg leuk was dat Martin, een van de jongste deelnemers (15 jaar), met het Jeugdjournaal contact had en het interview dat Barbara met Martin heeft gedaan en de beelden die ik daarvan gemaakt heb, zijn zaterdagmiddag al direct op de website van het Jeugdjournaal geplaatst.

Stop the Rain

Marijke Nuchelmans en Ruud Bakker van Reddish hebben speciaal voor de stichting het nummer ‘stop the rain‘ geschreven en ik heb dat gebruikt om beelden van vrijdag en zaterdag op te monteren. Het resultaat vind je hieronder:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gg8eyZyBegY[/youtube]

Mocht je naar aanleiding van dit filmpje behoefte hebben om te doneren, dan kan dat via www.steppentegenkanker.nl (je kunt mijn naam aangeven, dan weet de organisatie dat het via mij komt). Volgend jaar komt er weer een editie en ik denk dat het erg moeilijk wordt om nee te zeggen als ik weer gevraagd wordt om mee te gaan! Maar het is dan ook een erg dankbare gebeurtenis geweest!

Foto’s: Opmeer reports

Dit bericht is geplaatst in Persoonlijke ontwikkeling, Uncategorized, User experience, Video Editing met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

9 reacties op Een overweldigende ervaring!

 1. Rene schreef:

  Dank voor je geweldige hulp Remco!

 2. Nico Faaij schreef:

  Remco,

  Ongelooflijk geweldig hoe je onze actie geholpen hebt. Super dat er mensen zijn zoals jij. Heeeeel hartelijk dank voor je steun in onze strijd tegen de hersentumor terrorisme.

  Groeten, Nico

 3. Pingback: Tweets die vermelden Een overweldigende ervaring! | Remco Janssen – Interaction Designer, Multimedia Adviseur, Editor, Cameraman, Regisseur, Ondernemer -- Topsy.com

 4. Giny schreef:

  Wat heb je mooie beelden kunnen maken! Super bedankt dat je op deze manier meer bekendheid kunt geven aan dit doel. Tot volgend jaar!
  Groet,
  Giny

 5. Diana Hijman schreef:

  Remco… wat een geweldige mooie combinatie… die beelden, de emotie en de muziek. Voelt heel onwerkelijk wat we afgelopen weekend gedaan hebben en ben zo blij dat jij het zo fantastisch vast hebt gelegd!! Dank je.

 6. Susanne schreef:

  Remco,

  Wat een geweldig filmpje is het geworden!
  De muziek en de beelden geven goed aan hoe de sfeer afgelopen zaterdag was, met alle emoties die er ook maar waren…..

  Dankjewel voor de fantastische manier waarop je afgelopen weekend hebt vast gelegd met je prachtige/ontroerende beelden en het hele mooie/rakende liedje van Reddish.

  Groet,

  Susanne

 7. Dirk schreef:

  Fantastisch dat je er bij was.Thank god voor je twitterbericht een paar maanden geleden. Top gedaan man, dank voor de mooie beelden!

 8. Marjan schreef:

  Hoi Remco,

  Het is nog geen week geleden dat we in Frankrijk waren maar het lijkt nog steeds een droom. Bedankt voor de mooie beelden!
  Volgend jaar gaan we zeker weer en wie weet gaan we nog wel een interviewtje samen doen … nu alleen nog de BN-ers op de step krijgen!

  Groetjes,
  Marjan, Ruud en Kilian

 9. Pingback: Nieuwe energie? Uit je comfort zone stappen! | Remco Janssen – Papa, Interaction Designer, Ondernemer & nog veel meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.