remco[at]ontwerpzolder.nl +31(0)651514285
twitter.com/remcoj

Brisbane

Brisbane, 31 januari 2012

Gisteren Aangekomen in Brisbane na een vlucht van ongeveer 8 uur vanuit Maleisië. Het was wederom een probleemloze vlucht, waar ik maar liefst 4 stoelen op een rij voor mezelf had. Heb drie leuke films gekeken: El Dorado, Red Riding Hood en Puss in boots! De vlucht had weliswaar veel last van turbulentie, maar daar heb ik zelf eigenlijk niet echt problemen mee gehad!

De douane op Brisbane Airport was erg aardig, geen problemen gehad. Heel anders dan op t.v. Mijn bagage is inderdaad besnuffeld door een hond, maar ik kon daarna probleemloos doorlopen, terwijl er bij andere passagiers hele koffers open werden gemaakt. En wat fijn dat Barbara op me stond te wachten. We zijn met de trein naar haar huis gegaan en ik dacht dat ze een grapje maakte toen ze (in het donker) op het pad naar haar huis ging stampen om de slangen weg te jagen.

Maar de volgende dag in Queens Park kwamen we de jongen hier linksonder op de foto tegen. Een Python (Carpet Snake). Een voorbijganger wist ons te vertellen dat er drie in het park zaten maar hij ze al in geen maanden meer gezien had, en Barbara zei ook al dat het ‘quite special’ was dat we hem tegenkwamen. My lucky day! Maakte me wel gelijk alert dat ik niet door t hoge gras moest gaan lopen!

We zijn ’s ochtends ook nog even wezen zwemmen in het aangelegde zwembad van South Bay.

   

Lone Pine Koala Sanctuary

1 februari 2012

Vandaag zijn we bezig geweest met de nieuwe website voor Stichting Wees Kind, een van de redenen waarom ik bij Barbara langs ben gegaan. En toen we daar een aantal uur flink mee aan de gang zijn geweest, hebben we de coole JEEP gepakt en zijn we naar de Lone Pine Koala Sanctuary geweest. We hadden mazzel want we waren net op tijd voor de ‘Birds of Prey’ demonstratie. Gewapend met onze digitale camera’s (we hadden er maar liefst drie meegenomen… ja je bent toerist of je bent het niet!) hebben we prachtige vogels gezien.

 

De show was prachtig en leerzaam. Vraag me niet hoe de soorten heten hierboven op de foto, dat ben ik dan wel weer even vergeten. Maar indrukwekkend was het wel! Maar aan welke dieren denk je als eerste als je aan Australië denkt?

 

Inderdaad, we stonden dan ook te springen om de kangoeroes te bekijken. Wat een lieve beesten zijn dat. Hun nek voelt aan als een kat. Zelfde soort botstructuur en vachtje. We hebben een leuk filmpje van een springende kangoeroe, maar daar moeten we nog wat aan schaven want er liep een toerist doorheen.

En na een lichte versnapering was het dan zover! De Koala’s! Als je de kangoeroes al leuk vind… kijk dan eens naar deze jongen (of meisje)

Oh en hier heb je dan twee van die lieverds bij elkaar. Maar let op, ze hebben flink scherpe klauwen! Bela en Vito zijn er niets bij! En ja, zij (dit was een zij) kijkt weliswaar de andere kant op, maar volgens mij vond ze me toch wel lief!

Na dit spreekwoordelijke hoogtepunt, gingen we door naar een letterlijk hoogte punt om uit te kijken over de stad. Ik heb er nog een leuke hoed gekocht, maar daar zijn helaas geen foto’s van 😉

Roger Waters – The Wall

’s avonds, alsof we nog niet genoeg gedaan hadden; zijn we met z’n drieën (Colin, Barbara en ik) naar het Brisbane Entertainment Center geweest om daar het concert, maar eigenlijk meer theater/voorstelling/spektakel “The Wall Live” te bekijken. En niet een imitatie, maar de enige echte Roger Waters!

 

Ik heb het woord indrukwekkend al eerder gebruikt in deze blog, maar het is een understatement voor de impact van deze show! Zo ontzettend blij dat we hier naartoe zijn geweest! Col en Barb, bedankt voor de opportunity! Ik werd er stil van!

 

Kortom! een geweldige dag met meerdere onvergetelijke ervaringen!

En wat staat er op de planning???? Volgende week ga ik alleen op een 5-daagse trip naar Airlie Beach inclusief 2 overnachtingen op een zeilboot! For your information… Airlie beach ligt bij het Great Barrier Reef! – Snorkelen inbegrepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.