remco[at]ontwerpzolder.nl +31(0)651514285
twitter.com/remcoj

Snorkelen

Whitsundays – Australië – 10 februari 2012

Snorkeling

Nadat we de ochtend hadden doorgebracht op White Haven Beach (zie vorige post) zijn we doorgevaren naar onze eerste snorkelplek. Het was een bootreisje van een uurtje of drie waarop ik toch wel een beetje last van de zon heb gekregen. Lichte uitdrogingsverschijnselen ondanks de flesjes water die ik naar binnen heb gewerkt. Maar op het water en het strand gaat het dan ook extra snel, met de weerkaatsing van de zon op het dek of van de zon op het strand. Maar de verkoeling die het water bracht was heerlijk! Met de onderwatercamera aan mijn stingersuit dook ik het water in! Ik kan er veel over zeggen, maar kijk maar naar de volgende foto’s.

   

   

   

Omdat ik de enige was met een onderwatercamera heb ik snel vrienden gemaakt, een hoop mensen heb ik op de foto gezet, deze serie staat op Flickr.

Na het snorkelen heb ik een uurtje of drie me zo rustig en stil mogelijk gehouden, ik had erg last van de warmte en uitdrogingsverschijnselen. Het zoute water in mijn ogen hielp ook niet zo mee. Maar door veel te drinken en even een dutje op het dek te doen, ging het een paar uur later wel een stuk beter. Het avondeten heb ik toch maar overgeslagen, zonde als ik het er weer uit zou gooien! Maar de laatste avond op de boot, met veel spelletjes en alcohol (niet voor mij)… heb ik een heerlijke nacht geslapen om ’s ochtends wakker te worden met een van de mooiste uitzichten die ik ’s ochtends heb mogen zien.

11 februari 2012

Als enige nuchtere passagier op de boot kon ik optimaal genieten van de ochtend. Terwijl de rest allemaal nog brak en ‘hungover’ rondkropen, heb ik wat mooie plaatjes gemaakt van onze omgeving.

   

Toen ook de crew wakker werd, hebben we de plannen ietwat omgegooid. In plaats van eerst ontbijt, besloten we om eerst het water in te gaan voor het snorkelen om vervolgens een uitgebreide brunch te nuttigen voordat we weer terugvoeren naar de haven van Airlie Beach.

Nadat we eerst vooral vissen bekeken hadden, was nu het koraal aan de beurt. Ondanks hun ongein en de alcohol e.d. was de crew erg voorzichtig met het koraal. We kregen geen flippers aan, want zodra je iets aan je voeten hebt, krijgen mensen de neiging om te gaan staan, en daarmee zou je het koraal beschadigen.

   

   

   

  

Het snorkelen was een van de dingen die ik dolgraag wilde gaan doen. En het is een onvergetelijke ervaring. Het rare is, dat als ik de foto’s terugkijk het eigenlijk alleen nog maar een mooiere ervaring word!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.