remco[at]ontwerpzolder.nl +31(0)651514285
twitter.com/remcoj

Een terugblik!

Na mijn voorlaatste blog is t anderhalf jaar stil geweest op m’n site, maar allerminst in m’n leven.

In juni 2012 is er bij mij thuis ingebroken. Mijn auto, laptop, iPad e.d. zijn daarbij gestolen. De dag erop werd ik wakker en dacht: “en nu moet ik er even helemaal uit: tot rust komen”.

Ik heb gegoogled en ben vervolgens eind juli een week op mindfullnesskamp geweest ik Frankrijk! In m’n eentje met de Thalys naar Frankrijk en vervolgens met een groep leuke mensen een week lang vakantie gevierd! Heerlijk was t: er moest niets, we begonnen de dag gezamenlijk met buiten zitten en meditatie: niks zweverig gedoe, je kunt t ook ochtendgymnastiek voor de geest noemen! Ik heb er hele lieve mensen ontmoet en een topweek gehad!

In de periode tussen de inbraak en deze trip ben ik een aantal keren op stap geweest met Manon, mijn saxofoondocente. Gezellig naar de 4daagseconcerten in Nijmegen, samen kajakken en samen fietsend met de steppers (tegen kanker) mee.

Na mijn week alleen in Frankrijk stond de trip naar de alpe d huez op de agenda en ik had Manon gevraagd of ze niet meewilde….

20140108-101642.jpg
Na veel wikken en wegen en twijfel is ze uiteindeljk op 21 augustus bij mij in de auto gestapt en vanaf dat moment zijn we samen! Voor mij een hele onverwachte wending in m’n leven!

De alpe d huez is een magische plek: ik weet nog goed hoe ik voor t eerst in 2010 op de berg stond en met een van de steppers Jeltje richting de bus liep waar de steps in vervoerd werden! Een kort stukje lopen maar genoeg om te praten over t leven, relaties, pijn en ontwikkeling. Ik voelde dat ik een turbulente tijd tegemoet ging en zoals je in de vorige blogs kunt lezen….. Enfin een magisch moment!

Hoe mooi is t dan om twee jaar later weer op de berg te staan, maar nu samen met de vrouw waar ik heel veel van hou en in t komend jaar een dochter van krijg!

En de tijd tussen toen en nu is voor mij wel enorm leerzaam geweest! En om met de tekst uit de musical waarin ik heb meegespeeld te spreken: “ik weet waar alles om draait”…. Nou misschien niet alles, maar een hoop belangrijke lessen heb ik wel geleerd!

En meer dan ooit heb ik vertrouwen in een mooie toekomst – en eigenlijk maak ik hier al weer een fout – want t is niet de toekomst maar t heden wat telt!

20140108-101804.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.