remco[at]ontwerpzolder.nl +31(0)651514285
twitter.com/remcoj

Mijn rollen

Zo… dat was weer een lange adempauze. Niet dat er niets gebeurd is in de tussentijd, maar het is er gewoon niet van gekomen om erover te schrijven. Maar nu heb ik een praktische aanleiding (ik moet uitzoeken hoe iets werkt binnen deze website) om een update te schrijven.

Evi

Aan de wandel in 't vroege voorjaar

Mijn rol als jonge vader (Evi is nu 15 maanden) en die van Manon als jonge moeder, is op dit moment met ruime afstand de belangrijkste in ons leven.  En dat is geen gemakkelijke rol. Maar wel de allerleukste! In vogelvlucht: de eerste lachjes, de eerste woordjes (‘papa’ was haar eerste…), de eerste keer echt ziek: 40 graden koorts… Poep die buiten de oevers van de luiers trad… ondergekotste bedjes, t-shirts, papa’s… ALLEMAAL LEUK! Echt waar! Ook om 3.00 uur ’s nachts. Of misschien moet ik zeggen… allemaal moeiteloos.. want voor ons meisje doen we alles. Maar voor ons is het dan ook een ‘walk in de park’. Evi is een makkelijk meisje, slaapt door sinds ze 4 weken is, eet (meestal) goed, is vrolijk, sociaal, kunnen we overal mee naartoe nemen (diverse concerten heeft ze al heerlijk zitten luisteren)… kortom: we zijn gezegend met zo’n kanjer. En deze week zette ze haar eerste stapjes!

De rest…

Naast papa ben ik natuurlijk ook nog partner, ondernemer, zoon, schoonzoon, vriend… En dat is soms wat lastiger. De rol van partner is niet zo’n probleem, Manon zit natuurlijk in hetzelfde schuitje en we helpen elkaar eraan herinneren dat we niet alleen papa en mama zijn. Gelukkig hebben we goede steun van de oma’s en opa’s, zodat we zo af en toe lekker met z’n tweetjes kunnen zijn. Het enige waar we elkaar nog moeten vinden is de kinderopvang van Evi, wat me meteen brengt bij mijn rol als ondernemer!

Werken met een kleine die rondkruipt is geen succes. Dat was me al verteld en daar heb ik dan ook geen illusies (meer) over. Evi gaat nu twee dagen naar de kinderopvang, vier dagen is Manon thuis of begint pas laat en één dag is volledig papadag. Voor mij betekent t dat mijn werktijden elke dag/week anders zijn, iets waar ik me erg prettig bij voel! Ik heb gelukkig genoeg mogelijkheden om te werken, én kan heel veel genieten van mijn meisjes.

Om uit te wijden over de overige rollen… hmm dat wordt dan een wel erg lange blog 🙂 – Maar die rollen zijn allemaal even ondergeschikt! En gelukkig wordt dat veelal begrepen door mijn omgeving!

Ook voor creatief opvoeden moet je 'out of the box denken'

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.