remco[at]ontwerpzolder.nl +31(0)651514285
twitter.com/remcoj

Nieuwe energie? Uit je comfort zone stappen!

Het is weer tijd voor nieuwe energie! Na een vakantie die natuurlijk veel te kort was, begint het ‘gewone’ leven weer. En dat valt eerlijk gezegd niet mee. Het ritme weer oppakken is best lastig voor me! Tijd dus voor nieuwe energie. In het verleden zijn er al vaker dingen op mijn pad gekomen die achteraf heel veel impact hebben gehad, dus besloot ik mijn ogen maar weer eens goed open te houden.

Verlaat je comfortzone voor instant energy

In mijn ervaring is een van de beste dingen die je kunt doen om nieuwe energie op te doen, het verlaten van je comfort zone. En dat klinkt ook heel logisch, want is je comfort zone niet gewoon een minder vervelend woord dan ‘sleur’. Nou, is het niet makkelijk om die comfort zone te verlaten, dat weet ik uit ervaring, maar wat ik ook weet, is dat het steeds makkelijker wordt.

Optie 1: wat je graag wilt, maar nooit durfde…

Veel mensen hebben verborgen wensen, die ze maskeren door te zeggen: “Dat is niets voor mij..”. In mijn geval was reizen zo’n ding… ik durfde eigenlijk niet naar verre oorden te vliegen, bang voor het onbekende… het ‘rare’ eten, de taal, het loslaten van de veilige omgeving thuis… Mijn eerste stapje om het toch te doen was een mindfulness cursus in Frankrijk, waar ik alleen naartoe ben gegaan. Dat was een enorm leuke en positieve ervaring, veel gedaan (o.a. paardgereden, ook eng maar geweldig, en nu dus ook niet eng meer..). En vervolgens natuurlijk in m’n eentje naar Australië.

Optie 2: gewoon starten en zien waar je uitkomt

Plannen maken, daar zijn wij als mensen best goed in. Maar waar we nog beter in zijn, is in het verzinnen van alle dingen die er mis kunnen gaan… We bedenken een doel, en vervolgens gaan we alle mogelijke obstakels op de weg plaatsen, om ze vervolgens weer proberen te verwijderen… beetje water naar de zee dragen! Waarom niet gewoon gaan, en kijken wat er op je pad komt! Ik las ooit ergens “De perfectionist met een plan, start nooit, want dan kan het ook nooit mislukken…”. Maar er is ook een uitspraak: “Van je fouten kun je leren…”. Dus wees niet bang om fouten te maken, maar zorg dat je er iets van leert!

Optie 3: vul maar in…

Als je dit blog leest heb je voor jezelf waarschijnlijk zo al een handjevol dingen waar je aan denkt die jij nog wel zou willen doen, maar niet durft.. dingen die buiten jouw comfort zone liggen! Merk je dat je last hebt van een energiedip? Ga één van die dingen doen, ik garandeer je dat je er op z’n minst iets van leert! En waarschijnlijk levert het je heel veel nieuwe energie op!

Dit doe ik:

Dingen die ik afgelopen tijd heb gedaan om nieuwe energie aan te boren: ik ben gestart met een cursus improvisatie op saxofoon. Ik ben me aan het oriënteren op een toneel/musicalvereniging om bij te gaan spelen/zingen en heb me verbonden aan de Deelwinkel om voor de deeldag in Nijmegen (24 oktober 2015) een presentatie in elkaar te zetten!

Conclussie

Wat ik met dit blogje wil zeggen is: doen! gaan! loslaten! Iets wat nu nog niets is, kan alleen maar iets worden, dus er is altijd winst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.